En tripp till Norge

Godmorgon!
Om några timmar ska vi sätta oss i bilen och fara över till Norge och Linus bror med familj. Vi ska vara där till söndag och jag ser faktiskt fram imot det. Mest för att Linus inte kan spela sitt nya GTA hela tiden. Haha! Igår fick han dock lov att spela, utan klag från min sida. Det är ju helt nytt. Alla vet vi väl hur man är med nya saker.

Nu har jag nyss duschat, sitter med handduken runt huvudet i väntan på bättre tider. Jag har mycket jag ska hinna med inom loppet av 2 timmar. Jag ska bland annat diska, köpa med mig cola, städa lite snabbt (ska ju ha kattvakt) och packa givetvis! Men nu ska jag börja med att ta på mig och gå hem till mamma och lämna nyckel. Blir nog att jag handlar på vägen. Smart!

Trevlig valborg!

50kg tvätt

Fy fasen vad jag hatar att tvätta. Innan har jag gillat det, rätt avslappnande. Men nu när man bor på 4.e våningen utan hiss är det lite sämre. Jag är halvdöd när jag kommer upp igen och sen ska jag springa ner igen om en halvtimme. Nu har jag dock tvättat allt så nu ska det bara torka, så det får hänga där nere till 11 ikväll.

Nej, nu ska jag spela lite poke sen ska jag köpa skor på tradera och sen ska jag söka jobb.


                   
Knäppkatten Zita som inte mjauar. Hon knorrar och svarar när man pratar med henne.


         
Knäpphunden Stina som skäller (och är riktigt förbannad) åt rullande väskor och när man säger "svartskalle"

Förbannade eniro!

.. testet gick inge vidare, som ni kanske förstod.
27 ord/företag skulle jag stava till. Så jag startade uppspelaren och får höra ord nummer 1: Pizzeria. Nåja, var det inte svårare än såhär tänkte jag. TJI fick jag. Efter det kom det omöjliga. För det första var det svårt att höra vad personen sa, efter ungefär 20 upprepningar fick jag chansa mig fram då jag aldrig i mitt liv hört talas om verken det ena eller andra företaget. Inga svenska företag var det heller, nej!

Ahja, ny timme, nya tag?
Nu ska jag kolla klart på Glamour sen ska jag tvätta och därefter ska jag söka jobb.

Ett tidigt möte

Godmorgon!
Nu är jag nästan helt klar inför mitt möte med Linda. Usch vad jag vart nervös inatt, jag kunde inte somna förän vid 4-tiden. Nu är det lite lugnare, jag har gjort mig så snygg jag kan (man vet aldrig) och jag har kanske för gott självförtroende angående stavningstestet. Linus testade mig igår, men han kom bara på 4 saker, dock fick jag 3½ rätt.

Mamma och hennes partner kommer och hämtar mig om bara några minuter. Nej, nu börjar jag bli nervös igen. Vad mer kan jag göra än att vara mig själv, stava rätt och försöka dra på smilebanden lite då och då. Vem kan motstå mig?


                   
Vad sägs om det, alla modebloggar? Inte sådär väldigt modernt va?
Sådär såg jag ut igår. Och jag gillar det.
Kunde dock varit snyggare i huvudet, men vad gör det?

Ett jobb?

Nu har jag sökt jobb hur länge som helst utan några svar. Idag fick jag dock tid till ett möte/intervju där jag ska göra ett stavningstest. Jag anser mig själv ganska bra på att stava, men jag vet inte. Det är ett jobb på eniro det gäller så jag förmodar att det inte är vanliga ord man ska stava till, utan (för mig) säkert okända, kanske till och med utländska företag. Man ska ha 80% rätt, så några få fel kan jag få ha iallafall. Detta är dock bara timanställning över sommar och höst. Men vem vet, det kanske kan leda till en fast anställning.

Det som talar imot detta är tiderna. Jag har visserligen ingenting att sköta mer än mig själv och möjligtvis mitt och Linus förhållande. Katten klarar ju sig själv om dagarna. Tiderna är nämligen 07:00 - 23:00. Antingen får man gå upp super tidigt och komma hem tidigt, eller så får man sovmorgon och kommer hem mitt i natten, för visst kan man inte jobba alla dom timmarna? Jag har väl inte helt fel för mig. Jag har kollat upp tågtider m.m och det ska funka utmärkt. Egentligen passar detta mig hur bra som helst. Men jag tänker mest på om jag får mest kvällar, då träffar jag typ aldrig Linus. Men, pengar är pengar, man klarar sig inte utan. Även om jag lyckats ganska bra än så länge.

Nä, nu ska jag fixa lite mat, sen kommer mamma på besök med en "sak" åt mig :)

Att handla gratis

Vem gillar inte att handla gratis? Jag pratar inte om att sno saker, jag pratar om att handla och låta någon annan betala. Nu låter det som att jag är jätte taskig, men jag har faktiskt inte råd att tacka nej när någon erbjuder sig. Iallafall, jag ska iväg och handla med farmor och farfar idag. Först ska vi till ICA och efter det ska jag få ett par nya skor. Jag kanske till och med kan fjäska till mig ett par sommarskor också. Och när vi ändån är uppe i 2 par kan jag välja ett par till och få 3, betala för 2. Hur gött hade inte det varit? Jag har nog inte köpt nya skor på flera år, om man bortser från dom guldiga jag skulle använde till nyår, men då fick jag snällt ligga hemma i sängen och vara sjuk. Så dom skorna har jag haft noll användning för. Kanske ska ge dom till min lillasyster?

Nej, nu ska jag träna i 40 minuter innan det blir utflykt med farmor och farfar.
Ha en bra dag!

Måndag igen

Goddag!
Nu har jag sovit borta 2 nätter i rad, galet! Nej, men allvarligt. Det känns som att jag knappt kommer här ifrån, inte för att jag vill det men det kan ju vara skönt ibland. I lördags var jag som sagt hemma hos mamma och passade mina brödrar (dom skötte sig exemplariskt!) och sov sedan över där i min gamla säng. TVÅ gånger vaknade jag till och var helt förvirrad, jag blev lite smått rädd och jag kände inte igen mig. Det tog väl några sekunder innan jag kom på att jag var hemma hos mamma, därefter kunde jag gott somna om igen.

Igår for jag iväg till familja med pappa och lillasyster, vi hade aldrig varit där så det var väl bara därför vi åkte dit. Men det var kul, det slutade med 2 fiskar och en kasse mat för 400 kr. Det är helt galet dyrt nu för tiden, man har knappt råd att överleva snart. Sen följde jag med hem till pappa och sov där, men där vaknade jag dock inte och var förvirrad, där vaknade jag klockan 06:15 av att pappa sticker in huvudet och säger "godmorgon".

NU är jag hemma igen, här ser ut som fan och jag sitter med en handukt runt huvudet. Snart ska jag gå ner med sopor för att sen cykla vidare till ICA och handla lite cola. Efter det ska jag hem och städa, och jag menar städa!

Soligt

Fy vilket härligt väder det är idag! När man kollar ut genom fönsterna är det så att man vill gå utan jacka och ett par solbrillor. När man sen kommer ut är det lite för kyligt ändån.

Påtal om det så vart jag nere i stan idag och skulle söka ett jobb, svaret jag fick var det svar man helst inte vill ha, nämligen "vi återkommer." Mög säger jag bara! Alla förstår väl att det inte ett så jävla bra svar. För mig är det detsamma som "ja, vi ska bara se om någon bättre kommer förbi, annars får du duga." Jaja, det är väl bara att ta nya tag och hoppas på ett bättre svar på Tisdag då jag ska ringa på ett annat jobb. Usch för det här med jobb och jobbsökande, bättre var det förr då man bara kunde bli lärling hur som helst. Någon som vill ha mig som lärling? Jag lär fort!

Från en sak till en annan. Imorgon ska jag minsan vara barnvakt. Jag har en lysande karriär inom yrket och är väldigt efterfrågad. Nu har det gått så långt att min egen mamma vill anställa mig för en dag. Hon ska nämligen på fest i Malmö med övernattning. Hon litar inte ett dugg på mina småbrödrar och därför ska jag passa dom under kvällen. Jag tänker vara sträng, jag ska förbjuda musik, tv och data. Och i säng ska dom klockan 8! Nåja, inte riktigt kanske. Dom är ju faktiskt 17 år gamla. Och dom bränner hål i mattor, sparkar sönder väggar, röker inomhus, slår sönder fönster och slåss med varandra. Jag kan bara säga: dagens ungdomar!

Gravid, gravid

Godafton alla mina hundratals läsare. (nåja)

Gravid ja.. Idag har det ju, som alla säkert är medvetna om, varit den första april. Av någon anledning springer alla runt och skojar med varandra, varför vet jag dock inte. Själv tänkte jag skoja lite med Linus. Jag tänkte skrämma röven av honom med ett glatt "Välkomen hem, jag är gravid" men det blev inte av. Jag fegade ur. Jag är feg! Det är ju faktiskt en ganska så allvarlig sak att skoja om. Vilket sen leder till någon annans erännande om att vara gravid. Om det är sant eller ej återstår att se. Vi fick dock strikta order om att inte berätta för någon. Jag kan inte låta bli att skriva om det, men det är ju ändån ingen som vet vem jag pratar om. så jag hoppas att det inte gör någonting. Men bara "berätta inte för någon" får ju en att tänka i första-april-banor.

Det var väl det hela.. nu ska jag se om där är nå kul på tv.
För visst är det alldeles för sent att diska? ;p
Godkväll