Det börjar hända saker

Hallå mitt i natten.
Jag har nyss vunnit lite pengar, så jag är glad.
Det har förövrigt blivit riktig sommar här nu, mycket skönt!
Linus skulle ut och arbeta i kolonin idag och eftersom det var så fint väder tog jag med mig hunden och gick ner dit. Det var varmt, men skönt. Hunden var heltrött och flåsade nästan ihjäl sig när vi var framme, men hon gillade det nog hon också, hon dregglade som tusan iallafall.

Imorgon, Lördag har jag tydligen lyckats planera in alldeles för mycket. Så går det när man inte håller reda på saker och ting. Jag ska nämligen hinna med följande:

Måla i kolonin
Åka båge med pappa till Åhus
Hem och vattna hos farmor och farfar
18-års fest hos Amanda
20-års fest hos Emelie

systemet
köpa present

Hur jag ska hinna vet jag inte, jag får nog hoppa över några saker.
Här kommer lite bilder också bara för det.

     

En besvikelse?

Haha, förjävla bra att jag inte satsade nå pengar på de länderna jag valde ut. Slutade ju med en katastrof. Jag är riktigt sugen på att skita i att se på det nästa år. Det hade varit så mycket bättre om där hade varit både en jury och att man fick ringa och rösta. Det hade blivit lite mer.. hm.. seriöst, man hade blivit av med kompisröstandets stooora betydelse och, ja. Det hade blivit bättre helt enkelt. Jag tycker det hela har tappat sin charm.

Nu ska jag spela poker.

Mitt uppe i TV-tittandet

Nu har dom hunnit genomföra alla låtar på eurovision song contest och nu tar jag en paus. Kan lätt bli föör mycket av det hela kalaset.

Linus tittade nyss in några minuter, han ska hem till sina föräldrar där hans lillebror har fest och lovat att bara ha 10 pers hemma. Han tog med sin Ted som kan vara bra att ha när folk är för fulla och behövs bäras upp till närmaste säng. Dom ska alltså se till så att allt står rätt till där hemma.

Tillbaka till eurovision song contest.

Ukraina
Grekland
Armenien
Turkiet
Georgien
Danmark
Island
Lettland
Och givetvis Sverige!

Där har ni de länder jag hade satt mina pengar på. Svårt att säga vem jag vill ge guld, hade jag fått välja hade det ju varit Sverige just för att jag är svensk. Men jag tror nog mest på Ukraina.

(Lettland med piraterna var faktiskt medryckande, jag påstår inte att den är jätte bra men jag kan tänka mig att folk röstar på den.)


En solig lördag

Tjohej!
Jag sitter för tillfället och spelar poker. Lite synd egentligen då det faktiskt är fint väder ute. Men vad ska jag göra ute, bara gå? Njä. Det har inte hänt så värst mycket de senaste dagarna, därav den dåliga uppdateringen. Idag är det därimot eurovision song contest och det ska vi se, eller jag iallafall, Linus kommer nog inte se det. Jag satt och lyssnade lite på semifinalen där Perrelli var med och fick då höra Ukrainas bidrag. Jag vågar nästan säga att där har vi vinnaren. Så om Sverige är riktigt smarta så röstar ingen av oss på just Ukraina. Got it?

Nu gick solen i moln, lika så bra så jag slipper ha dåligt samvete. Maha.

Man får inte lov att rösta i eurovision.. från USA va?
Men om man nu mot förmodan får det..
Molin, rösta!

Underbara dag!

Äntligen, äntligen, äntligen!
Jag kan nu säga -jag har fått ett jobb!
Varför jag är så sjukt glad vet jag inte, men det är jag iallafall. Det kanske är fel att kalla det ett jobb, eller ja det är ju ett jobb men dock bara i 5 veckor, kanske mer. Med 0 utbildning, 0 erfarenheter lyckades jag få ett sommarvikariat på ett handikappshem. Helt underbart. Det kanske låter dumt i vissa öron, med det är vad jag alltid velat jobba med. Och som min kära farmor lägger fram det "Får man bara in en tå är det bra" Och mina goda vänner, jag har fått in en tå, lilletån räcker för min del. För efter denna sommaren kommer jag ha en erfarenhet att skriva ner på mitt CV. Kanske lyckas jag få timanställning och vet ni vad jag kan göra då? Jo, då kan jag jobba och plugga till undersköterska på distans. Precis som mina planer lyder. Ahja, nu ska jag inte ta för mycket förgivet, men det ser ljust ut, gott folk, det ser ljust ut!

Arbetsintervju

Godagens!
Här sitter jag och letar upp lite fakta om olika handikapp. Varför? Jo, jag ska på intervju idag inom just handikappomsorgen. Det kan ju vara rätt så bra att vara förberädd. Jag har ringt min mamma som jobbat med det tidigare, hon hade väl inte så värst mycket att säga förutom det jag redan "visste".

Nåja, nog om det. Nu ska jag fortsätta mitt letande.
Trevlig dag!

Ett bittert slut

Som den hockeyälskare jag är borde jag väl sitta och se slutminuterna av matchen mellan Sverige - Finland. Men icke! Jag har sett tillräckligt, jag är lite smått arg och besviken. Jag vet inte om jag tycker att dom spelar dåligt eller bra eller om Niklas Bäckström i det finska målet bara är ruggigt bra. Nu var den visst slut.

36 - 13 i skott
0 - 4 slutresultat.

Jag vet inte vad jag ska säga. Svart på vitt är det otroligt dåligt.
Men vi kan väl hålla med om ett fantastiskt målvaktspel från Finland.

Jag tror att jag får spela lite istället.
Godkväll.

Helt underbart!

Sitter givetvis och kollar hockey!
Hemskt dålig start men vilken vändning. Och mot Kanada, Kanada är bra, mycket bra. Men Sverige, nya, unga Sverige. Jag gillar läget. Vinner dom idag är det guld redan där. Nu ska jag återgå till tv:n.  



Kanske inte lika underbart.
Vad drömmer Lundqvist om? Han är en av världens bästa målvakter - om inte världens bästa - han ska ta det skottet. Han har varit bra idag, men målen som har gått förbi är tveksamma. Nej, nu är jag butter. I mitt huvud har vi nu förlorat matchen.



Lite bra ändån.
Där är matchen över och visst kan jag erkänna att det var en jävligt bra match, tråkigt slut dock. Men vad mer kan man begära mot ett topplag som Kanada? Sverige var bra men Kanada var snäppet vassare. Hade lite tur med sig, kanske några få felaktiga domarbeslut. Men så är det. En match till väntar, då ställs vi mot Finland. Det kan nog bli intressant, men det ska vi vinna. Åter igen, mycket tråkig slut på en bra match.

Skogsmulle

God eftermiddag!
Här sitter jag ute i skogen och väntar på mat. Jag ska nämligen passa min lillasyster hela helgen, men idag är farmor och farfar här och planterar blommor och lagar mat till oss. Det är väl inte helt fel. Imorgon och på söndag får jag dock klara av det på egen hand, det får bli så enkelt som färdiglagad lasagne och pytt i panna. Det ska jag nog klara av. Det har varit riktigt fint väder hela veckan men just denna helgen - när jag har chans att sola hela dagarna långa - ska det minsan bli sämre. Inte dåligt men sämre. Jag hoppas iallafall på att det ska gå att sola ändån, kanske till och med ett dopp i poolen.

Ikväll vankas det förmodligen en massa spel med Hanna, efter att hon lagt sig blir det förmodligen lite poker för min del. Jag är rätt sugen på det redan nu.

Imorgon vet jag inte om Linus kommer ut en stund, vi får se. Om jag känner min kära pojkvän rätt så blir det nog ingenting med den saken. Men ibland lyckas han förvåna mig.

Nu är det mat på gång.

Adjö!

Sjukt orättvist

Äntligen funkar det att logga in.

Jag har nyss (för ett tag sedan) kollat på hockeyn. Så fruktansvärt orättvist om man frågar mig, men vilken match sen då! Riktigt, riktigt, riktigt bra! Återigen.. Så sjukt orättvist. För dom som inte vet gjorde Ryssland 3-2 med lite drygt 5 sekunder kvar. Det var länge sedan jag sett Sverige spela en sådan match, om jag ens har sett det någon gång. Ahja, nog om det.

Jag sitter förtillfället och målar naglarna i brist på annat. Har hunnit med att spela en turnering också, åkte dock ut innan prispallen, det var inte min dag idag så det får bli en ny omgång imorgon, där jag hoppas på liiite bättre kort och liiite mer tålamod från min sida. Jag var/är nog för trött för att spela egentligen.

Nu ska jag slänga lillkatten på lådan, röka, dricka upp colan för att sedan slänga mig i sängen och glo på poker tills jag somnar. Kanske lär jag mig några nya knep, vi får se. Imorgon ska jag sola igen, om vädret tillåter, det är dax för baksidan, den har inte fått någon sol alls, haha. Men det är ju så tråkigt, man ser det inte själv och man vill ju bli brun i nyllet. Jaja, godnatt!

Varför klagar man alltid?

Phu!
Idag vaknade jag vid 09:30 tiden, jag gick direkt ut i solen och la mig till rätta för en hel dags solning. Sjukt varmt och svettigt var det och efter ca 20 minuter orkade jag inte mer. Jag fick tvinga mig själv att ligga kvar och svettas för att få lite färg som så jag desperat vill ha. För visst ser man betydligt friskare ut med brunbränd färg på kroppen? Till slut fick jag gå och fylla en flaska med kallt vatten för att ha brevid och spruta ner mig när det blev för kallt. Det var en bra idé men man fick spruta ungefär var 5:e minut om man skulle kunna ligga kvar där ändån. Men, jag har lyckats ligga och pressa i ca 3½ timme, om det ger resultat vet jag inte men jag hoppas, för nu är det olidligt, helt omöjligt att ligga där ute. Det är 33 grader varmt och inte en endaste vind har det kommit.

Hur kommer det sig att man alltid klagar?
Vi klagar när det är för kallt, varmt, regnigt, snöigt, slaskigt, blåsigt och vindstilla.
Vi klagar på allt! Det får ske en bättring på den fronten.
Jag kan börja med att säga att jag älskar sommaren och jag ska aldrig mer klaga på att det är för varmt. (jovisst)

Nu ska jag nog ut i skuggan.
Adjöken!

En morgon full av kiss och motion

Godmorgon!
Själv har jag varit vaken sen 4, uppe sen 7. Varför? Jo, det ska jag tala om för er. Katterna har hållt väsen, dom jagar varandra, dom fräser och gnäller. Varför dom gnäller vet jag inte, bråkar kanske om min och Linus uppmärksamhet?

Idag har jag redan hunnit med mycket. Det började med att lillkatten kissade i soffan, hon flög in på toan med huvudet före och blev inlåst där medans jag ringde till Linus mamma för råd. Jag tvättade soffan och for sen iväg till city gross för att köpa nå sorts spray som tar bort lukten men dom hade det inte. Vidare till ICA men inte heller dom hade det. Så jag fick snällt cykla hem igen, utan någonting att ta bort lukten med. Men det luktar faktiskt ingenting.

Sen har jag hunnit ringa till min gamla skola och bett om att få mina betyg. 20 kr skulle dom ha för det. Haha, varför? Jag ville ha en kopia på orginalbetygen. Vad är det som kostar 20 kr? Ahja, skit i det. Efter det ringde jag till min gamla arbetsplats och skulle få hemskickat intyg om att jag jobbat där, fick pratat med en supertrevlig kille där tillskillnad från surdamen på skolan.

Phu!
Nu ska jag snart ta mig en tur på cyklen igen och fara hem till farmor och få uppsytt mina två klänningar. Men först ska jag slänga lillkatten på lådan.

På återseénde!

En fullspäckad dag

Jag gillar när det händer saker, och idag har varit en sådan dag.
Dagen började med ett samtal från en man om ett "arbeta hemifrån" företag på morgonen, därefter klev jag upp och ägnade en halvtimma åt att gå igenom deras affärskoncept. Sen ringde jag och väckte min kära bror i hopp om att få med honom och köpa en liten katt. Sagt och gjort. Och det var sjukt fint väder, 20 grader varmt och solen stekte på.

När jag kom hem med lillkatten (som ännu inte fått något namn) skulle både jag och Linus iväg igen, så hon fick åka med Linus och hans mamma ut till kolonin ett tag. Jag skulle nämligen ner till banken, arbetsförmedlingen och därefter vidare till ICA.

Efter att vi båda kommit hem igen har vi bara lekt med lillkatten som är på fullt bushumör hela tiden.

Nu tror jag faktiskt att jag ska starta poker stars och spela en turnering, det var ett tag sedan sist. Imorgon väntar ytterligare en dag full av saker att göra. Men mer om det imorgon. Nu hoppade den namnlösa katten upp i knäet och somnade.


image109

Här har vi henne, liten och söt. Det är en blandning mellan perser och norsk skogskatt.
Godkväll gott folk!

Singlar, se hit!

Idag när jag och min bror vart på ICA Kvantum skulle jag kolla efter en annons om kattungar. Jag hittade ingen, men denna trevliga lappen hittade jag. Jag fick mig ett gott skratt och jag vart bara tvungen att visa den för både min pojkvän och er. Enjoy!


image108


Jag tänkte först att jag skulle vara så snäll och sudda hans namn och telefonnummer, men sen slog det mig att han faktiskt redan har gett ut det, så varför ska jag sudda? Jag hjälper ju honom lite på traven. Så gillar du sång och dans, hans hund Malla och hemmagjord pytt i panna.. se till att ringa! Han låter väldigt trevlig och är förmodligen bosatt i Landskrona, Skåne.

Borta bra men hemma bäst

Hallå ja!
Vi är hemma från Norge och det är fruktansvärt skönt!
Jag hade superkur i Norge, ta mig inte fel. Men vem föredrar inte sin egen säng och vackert väder?

Vi har gjort så mycket som bowling, demostrering, fiskat och varit i Oslo och handlat kläder till Linus. Måste också tillägga att det vart jag som vann bowlingen. Otroligt stolt! Demostrerade gjorde vi dock inte, men vi var och kollade på tåget men sen gick vi in på tivolit istället. Fiskade var det bara jag och Bodil (Linus mamma) som gjorde. Vi hade barnspö som bara krånglade hela tiden, men kul hade vi iallafall.

Jag är helgalen i djur, speciellt djurbebisar. Vem är inte det? Och en av katterna dom hade där skulle ha bebisar, undra var jag var? Men den hade inte fått några ännu, tråkigt nog. Linus bror kom med det ganska så dumma förslaget om att ta med en till oss när han körde till Sverige nästa gång. Jag blev ju heltokig, såklart jag vill det. En norsk skogskatt helt gratis och superduper liten och så söt. Men när verkligheten kom ifatt insåg jag att det var rätt omöjligt och aningen taskigt mot katten. Han skulle nämligen till Sverige redan om 3 veckor, då ungen bara är 3 veckor gammal är det på tok för tidigt att ta den från mamman. Dum som jag var tänkte jag att jag skulle kunna mata den med flaska osv. Men, jag har väl Bodil att tacka för att inte ta det dumma beslutet. Så vi stuntar i det och försöker hitta en här hemma istället.

Nåja, nu jag göra mig lite halvt iorning, om en stund ska jag ner i stan med farmor och se om jag hittar nå tjusigt. Senare får jag se om jag orkar städa.
Här kommer lite bilder..


              

1: Supercoola Wilgrim
2: Fiskstället
3: Tivoli
4: Tivoli

              

1: Jägaren Linus
2: Det var vad jag fick
3: Jägaren Bodil
4: Mega forsen

              

1: Thomas leker med Waldemar och Wilgrim
2: Linus hoppar med Waldemar och hans kompis
3: Linus och Waldemar
4: Lill-Wilgrim kör motorcykel

              

1: Lite utsikt från bron
2: Inne i Oslo
3: Linus pappa, Kenny försöker sig på att hoppa studsmatta
4: Och det gick bra till slut