Okej, vi kör en historia!

Efter en lång arbetsdag vill man bara hem, helst ska det gå snabbt och smärtfritt. Men jobbar man i lund måste man dessvärre ta tåget hem, så som alla andra. Detta resulterar i otroligt fulla tåg, ännu värre när dom är försenade 6 av 7 dagar. Ibland kan man ha tur, och om man har tur får man en sittplats, det är rena lyxen. Den sittplatsen jag fick var inte riktigt lika lyxig, dock rätt givande. Jag hamnade brevid en äldre man, låt säga runt 60 års åldern.. Jag frågade snällt om platsen var ledig då jag till svar fick ett arg och väldigt kort "ja". Jag sätter mig ner och börjar räkna på fingrarna när jag kommer att vara hemma, då jag plötsligt känner hur han drar i sin jacka. Ja, jag satt på hans jacka, med flit. Han vägrade nämligen akta den då jag skulle sätta mig, så jag flyttade den inte utan satte mig på den. När han sen tar upp sin tidning för att läsa börjar jag bli lite irriterad, den här mannen nöjer sig inte längre med ett säte, nej nu ska han ha mitt också. Jag får snällt sitta och le när han varje gång slår till mig då han byter sida. Tiden går och vi närmar oss Landskrona. Helt plötsligt hör jag ett lågt, lågt viskande "herre jesus, åh herre jesuS" om och om igen. Mannen brevid mig verkar uppenbarligen upprörd, han stirrar på allt möjligt, ögonen dom far runt i skallen på honom som om han såg spöken flyga runt. Han reser sig, sätter sig, reser sig och sätter sig igen samtidigt som han börjar sitt viskande igen. "Nästa station, Landskrona" Som ett startskott flyger mannen upp från stolen och springer genom korridiren ut till dörren. Jag som en van pendlare börjar inte gå ut förän tåget har stannat, då jag vet att många ska av och att det tar en stnd innan det börjar röra på sig. När jag kommer ut på perrongen ser jag mannen, han kollar ilsket på tavlan där det visar vilka tåg som går var och när. Han får ur sig "Joooo, men det är ju detta", kollar på tåget som har stängda dörrar, alla utom en, längst fram. Han springer dit och skriker påvägen för fulla muggar på grov skånska "STANNAR DETTA TÅGET I RAMLÖSA?" Sedan försvinner han, jag har inte sett honom sedan dess.

Det möglar på min nagel!

Nu har jag försökt ringa i två dagar utan resultat. Antingen är dom jävligt upptagna eller så ser dom att det är jag och vägrar svara.

Jo, jag försöker nämligen ringa dit där dom fixar mina naglar. Jag var där för 3 veckor sedan och ska dit igen den 31.a, men gelen på samtliga naglar har lossnat i kanterna, dom är ojämna och faktiskt riktigt fula. Sådär fula att man skäms för att visa sina händer. Det har nu dessutom börjar mögla under gelen på en utav naglarna, och det kan väl inte vara sådär himla bra?

Nej, jag vill helt enkelt bara fråga hur jag ska göra med mögel-naglen samt höra om jag kan få komma in innan den 31.a och få dom fixade på nytt.

Så, svara!

Jag vill också bli väckt!

Varför ska man alltid göra allt i sista sekund?
Jag ska minsan inte göra mig iordning förän jag måste, vilket ofta resulterar i att jag måste stressa halvt ihjäl mig.
Linus ska absolut inte gå upp på morgonen såvida inte hans pappa ringer och säger att han hämtar honom om 20 minuter, då går han upp. Om man ändå hade haft sådant lyx.

Eftersom jag tycker det är svårt att gå upp klockan 6 på morgon (när jag inte jobbar kvällstiderna) lovade Linus att han skulle gå upp med mig, så vi skulle äta frokust och umgås som ett par. Jo, tjena. Redan innan han sa det visste jag hur det skulle sluta. Aja, 2 av 10 gånger är väl bra?

Ibland kan jag bli förbannad för att han får ligga och sova men inte jag.
Hans mobil funkar dessutom inte, så hans pappa kan inte ringa och väcka honom, han kan inte heller ställa väckarklockan och vägrar vakna när jag säger till. För inte säger jag till mer än 3 gånger, icke! Någon måtta får det vara.


Ingen ser mig

God morgon, god morgon!
Jag sitter nu i min morgonrock, osminkad med mitt ruffsiga hår och inser att jag måste börja göra mig klar. Jag jobbar kväll denna veckan, fram till torsdag iallafall. Det är rätt skönt faktiskt, att kliva upp ur sängen när det faktiskt är ljust ute, kunna ta lite extra lång tid på sig istället för att stressa på sig kläder, sätta upp håret i en slarvig totte och kleta på lite smink, bara för att sen ge sig ut i mörkret då ingen ser. Nej, det är skönt med sovmorgon.

Nej, nu ska jag göra ovanstående och väcka Linus ytterligare engång trots att han "varit vaken hela tiden".

Möglet tar över

Nu har jag ungefär lika mycket kvar att göra, det tog väldigt lång tid att göra maten. När jag väl är redo för moppandet, hällt upp vatten tillsatt en skväll rengöring och doppar ner moppen.. som går sönder. Den hade tydligen möglat invändigt och på så vis gick den sönder. 

Själv hade jag gett upp hoppet och

Jag har inga händer!

Nu har jag varit otroligt duktig. Jag har städat och skrubbat och skrubbat lite till. Jag tror bara jag har haft en sånhär grundlig städning en gång tidigare (förutom när vi först flyttade in) och då har vi bott här i snart 1 år. Jag har nyss blivit klar med köket, så nu är det bara 3 rum kvar. Mina händer känns inte som mina händer längre, det känns nästan som två disktrasor. Sen ska det damsugas och moppas också, och inte tala om skura toaletten.

Efter all städning ska jag fixa lite mat till imorgon, men jag vet inte om jag har tillräckligt, vi blir ju rätt många trots allt. Kanske får jag fara och handla mer.


Nej, nu ska jag fortsätta min städning med  Nomy - You better die young i bakrunden på (nästan) högsta volym.

Jag vill inte vara tjock!

Godmorgon!
Ja, för min del är det faktiskt godmorgon. Jag vaknade nämligen för bara en halvtimme sedan. Jag förstår inte hur det kan hända. Jag gick och la mig tidigt igår, sen var jag uppe runt 09:00 tiden och besökte toaletten för att sen komma fram till att jag kan gå in och halvsova en halvtimme till. Sen vaknar jag 14:45 och det enda jag kan få ur mig när jag kollar på klockan är "herre jisses"

Igår var vi iväg på Siba och köpte mig en ny skärm till min kära dator. Jag är dock lite besviken, för allt jag har uppe blir helt utdraget. Ja, det är visserligen en wide screen men hallå? Bilder som bara visas på en liten del av skärmen ska väl inte bli utdragna, dom ska väl anpassa sig? Jag menar, man ser ju fruktansvärt tjock ut! Nåja, pappa tyckte det lät märkligt han med, så han kommer och kollar på den någon dag. Det kanske bara är någon inställning eller något.

Vi var dessutom inne och handlade (massvis) med mat på Willy's igår. Och jag kan ärligt säga att vi aldrig har köpt så mycket som vi gjorde igår. Samtidigt som Linus gick omkring och hämtade ännu mer saker gick jag omkring och funderade på hur mycket pengar jag kommer bli av med på detta stället. Väl framme i kassan gissade vi vad det kom till att bli, min gissning var 2200:- och Linus gissade på 1800:-. Både han och jag hade rätt mycket fel då det bara blev lite drygt 1100:-. Jag kan än idag inte förstå detta, kanske ljuger dom inte på reklamen ändån, dom har kanske världens billigaste matkasse?

Förbannade skånetrafiken

Varför är tågen/bussarna alltid försenade?
Det kvittar vad det är för väder, om det så är strålande sol och 30 grader varmt - försenat!
Jag är trött på det, jag har väntat på tågen i 20-30 minuter nu flera dagar i sträck.
Och inte tala om bussar som inte dyker upp när dom ska.
Se till att anställa fler folk, skaffa fler tåg eller gör vad som helst.
Bara jag slipper stå och frysa arslet av mig och komma försent till jobbet.

Nog om det.
För några dagar sedan vart jag iväg och fick fixat mina naglar, samtidigt fick jag skadat alla mina nagelband. Tack för den. Efter 2 dagar började gelen lossna i kanterna, man ser det bara om man heter Sandra och kollar riktigt noga - men man ser det! Wellwell, så kan det gå, det är fint i övrigt iallafall. Så tack för presentkortet morfar och Bitte!

Idag var jag iväg på jobb i vanlig ordning, dock inte som säljare. Idag var min första dag nere på kundtjänsten. Vi hade bara genomgång i drygt en timme, sen fick vi snällt gå upp och sälja vidare fram till lunch och därefter fick vi gå hem. Imorgon kommer arbetsgivarna ner och ska ha genomgång av produkter m.m, och det ska vi lyssna på i 4 timmar, sen slutar vi.
Och detsamma gäller fredag, lite lagom skönt sådär!

2009

Gott nytt år!