... Det mörknar igen

Godkväll!
Hoppas att ni alla får en trevlig nyårsafton. Själv är jag hemma.. sjuk. Kroppen vill inte alls som jag vill. Men det skulle inte alls förvåna mig om jag mår bra igen fram mot 12 slaget. Men som det ser ut nu är det sängen som gäller för min del. Undra om jag är den enda sjuka idag?


Gott nytt år           ...iallafall

Det ljusnar

Jag somnade till slut inatt. Och idag vaknade jag, lite smått illamående när jag tänkte på det, gick upp och åt 10 hela korn vitpeppar (ja, ytterligare en hemmakur) Jag känner mig inte ett dugg sjuk förän jag tänker på det, som sagt. Syrran mår ypperligt och pappa går här fram och tillbaka och städar soffan. Där är ju kräk långt in i tyget undertill, ner i alla springor, skinnet har till och med blivit en annan färg av magsyran. Haha!

Nu har vi iallafall suttit och spelat spel, jag har fått i mig lite cola och en halv macka. Jag vågar inte äta nå mer, om det kanske ska upp senare kan det lika bra vara lite i magen, och jag har tuggat allting till en hel sörja. Trevligt?


                 
Spela, spela                   ungen var glad              ..tills jag vann!

Nattuggla

Hej hopp!
Här sitter jag mitt i natten och vägrar sova! Vill ni veta varför? Jo, det är så att min kära lillasyster låg i soffan och kollade på film när hon helt plötsligt bara spyr rakt ut, över hela soffan, alla kuddar och en hel filt. Vi snackar inte lite kräk nu, det var mängder! Efter det har hon varit sängliggandes med några kräk-pauser lite då och då. Ohja, ni tror rätt, maginfluensa! Det värsta som någonsin kan drabba en. (nåja, lite överdrivet kanske) Och efter kräkdoften och lätet av klökningar har jag mått illa från och till. Jag resonerar som så att om jag är vaken kan jag kanske hindra den från att sätta igång, men om jag sover.. Då kan den attackera och då är det helt fritt fram, feg som den är den där magsjukan! Låter det löjligt? Ja, men så är det.. Jag avskyr det, det är det absolut värsta som finns. Jag har haft körtelfeber, sprängda trumhinnor, jävulsk mensvärk, min bedövning slutade verka mitt under en operation, men magsjukan.. den tar allt! Jag har gått här hemma nu med min halsduk upp över näsan i hopp om att inte andas in några baciller, även om jag vet att det förmodligen redan har smittat, om jag är smittad vill säga. Jag har tagit 3 fulla munnar whiskey och skrubbat hela min kropp så huden nästan trillat av. Hjälper inte det så vet i fan vad som hjälper. Men men, jag har hinken brevid sängen för säkerhets skull, himla rolig nyårsafton det blir om man drabbas av denna hemska sjukdom! (jag vet att det låter som att det vore en dödlig sjukdom)

Nej, nu får jag göra något annat. Godnatt

Shopping

Godkväll gott folk!

Idag har jag sovit sjukt länge, men vid 1 tiden stack vi till center syd för att handla kläder till nyår. Väl där, inne i en affär där det var 40 grader varmt och trängsel träffade jag på Emelie, trevligt värre! Hon bjöd med mig till Jesper på nyår, och då passade det utmärkt att handla nyårsklädslen jag suktat efter. Och så blev fallet.. Det är verkligen inte min stil, inte ens i närheten, men det är ju nyårsafton och ska man hitta på något får man göra det fullt ut! Men om det å andra sidan inte blir något mer än en trevlig och mysig kväll med Linus kan man väl vara fin ändån!




Klänning, 124.50:- Gina Tricot
Skor, 100.00:- DinSko

Väla

..ännu en dag på väla. Men denna gången kom jag hem med en kamera. Galet glad är jag för tillfället, jag har ju bara haft mobilkameran innan. Den har iofs funkat rätt bra med sina 3,2 mp. Men denna funkar ju betydligt bättre. Alla mina presentkort + 2 för tidiga födelsedagspresenter spenderade jag på denna kameran och minneskort. Så det är bäst för säljaren och alla i min närhet att den funkar längre än någon vecka, eller månad för den delen.

Senare var det tid att fara hem till farmor och farfar för en middag. Hon bjöd på lutfisk, men jag och Hanna (lillasystern) fick istället fiskgratäng, hemskt mycket godare vill jag påpeka! Det var faktiskt trevlig att träffa dom, det var ett tag sedan sist. Jag gick till och med hem med ett par dun/morgontofflor och ett nytt tangentbord som farfar inte ville ha. Ett sådant litet som lyser och håller på. Jag har ett likadant hemma hos mamma, och efter att ha haft det är det så ovant och jobbigt att skriva på ett vanligt.

När vi kom hem fotade jag såklart ännu mer (måste ju prova olika inställningar) men sen satt jag mig och spelade ett elektroniskt sänka skepp. Jag mötte "datorn" och vann givetvis! Nu sitter jag här och ugglar medans jag äter min macka med farmors hemmagjorda leverpastej med ättiksgurkor på, smarrigt!

Frisyrer

Tröttnat på din frisyr? Här har jag ett par sjukt snygga favoriter!


           

           

                        

Nu är det över

Jo, idag är det den 25 dec, det betyder också att julafton är över, men kul har det varit. Det jag kan sakna mest är väl snön, men det kan man inte göra något åt, tyvärr. Jag fick ingenting av det jag önskade med, men jag fick därimot en himla massa presentkort på Väla, så jag ska ta mig dit på torsdag och köpa mig en ny digitalkamera. Mycket nöjd blev jag ändån!

Jag gick nyss in på min mail och hittade där ett vinnarmail från Kenza. Jag har vunnit en almanacka för år 2008 som man dessutom får designa alldeles själv. Hemskt mycket tack till Kenza alltså.

Vill ni också ha en almanacka som känns lite mer persnlig kan ni gå in här och fixa det!

.. God fortsättning!

Dan före dopparedan

Himla juligt det blev här hos mig nu då, trevligt, trevligt!

Idag är det alltså lillejulafton, och jag har nyss varit ute och köpt julklappar. Ja, ni såg rätt. Jag lyckades skrapa ihop lite kronor så jag kunde köpa 4 julklappar iallafall. 2 st till min lillasyster, 1 till mamma och 1 till pappa. Jag gör 1 till mormor och Rune ikväll, jag är så händig så! Mina brödrar får inga, dom har varit dumma i år.

Ikväll är det uppesittarkväll med bingolotto och familjen, kan väl bli lite småtrevligt. Synd att det varar SÅ länge bara, jag riktigt förstår hur utdraget och tjatigt det hela kommer till att bli. Senare när jag inte orkar med bingolotto mer far jag hem till Linus och fixar den sista julklappen. Och nej, Linus får inte heller någon julklapp. Vi kom överens om det. Då vi båda fyller åt strax efter jul tycker vi att det är bättre att ge något finare då istället.

Wellwell, nu ska jag slå in de 2 sista paketerna. Eller ja, mamma får hjälpa mig för dom är stora och jag är urusel på att slå in.


GOD JUL GOTT FOLK!


En mörk fredag

Dagen har gått fruktansvärt fort, det kan bero på att jag haft tråkigt och bara suttit här framför och skaffat mig sitt-ont i baken eller så kan det bero på att jag vaknade så tidigt som 14.00, jag tror på det sistnämnda. I vilket fall som helst så är jag super sugen på pasta/köttfärssås, och jag tänker också laga det. Men först måste jag få med mig min bror till Ica, det är ju mörkt ute och småungarna smäller smällare efter en. Jag har iallafall nyss väckt honom med en kanna och iskallt vatten, och nu står han i duschen och man riktigt ser att han har vatten på ca 40 grader varmt.

Vår mamma är iväg på Väla och handlar julklappar, och jag hoppas att hon hittar allt hon ska ha nu, kan tänka mig hur mycket folk där är just idag då det är löning och allt, fy sjutton! Själv har ajg tyvärr inte råd med en endaste julklapp, jag kan kanske rita en underbar teckning och packa in. Nej usch, jag är inte ens bra på att rita. Om jag kunnat skulle jag villa ge alla mina nära och kära allt i alla affärer och mer därtill.



                             
Mamma och jag                                  Min bror, Marcus och jag
dagen då jag fyllde 18.
                        fular oss i bilen påväg till Liseberg.


Jag vill ha snö!

Önskelista

Det är ju julafton om bara 4 dagar, helt sjukt! Tiden har gått så snabbt och vädret ute gör det inte lättare att förstå att det snart är jul och nyår. I vilket fall som helst har jag som vanligt himla svårt att komma på saker att önska mig. Och som vanligt blir det bara saker som kanske anses vara lite för dyra för julklappar, men hey.. det är värt ett försök.

Här är alltså min (väldigt korta) önskelista för i år.

1. En digitalkamera

2. En ny plattång

3. En eltandborste (mest för att ha en nummer 3)

4. Är väl det gamla hederliga presentkort lite varstans, eller bara pengar.


Sådär.. Skulle jag nu inte få allt jag önskar har jag ju en kommande födelsedag om bara 3 veckor, då jag faktiskt fyller hela 20 år gammal. Ha en trevlig kväll!

Frisyr

                     

Detta är alltså min frisyr för tillfället. Jag funderar på en förändring, en stor sådan. Det växer ju så fruktansvärt sakta, nästan så att man blir tokig! Jag vill alltså ha långt hår, iallafall längre. Sen vet jag inte om jag vill ha fullt av blonda slingor, eller om jag ska ha några stora plättar av rött eller om jag helt enkelt ska behålla det helt mörkbrunt. Men just nu är prio 1 en förlängning, har hittat billiga tränsar på internet, men jag har tidigare haft träns och limmat fast den, men nackdelen med det är ju att det lossnar lite då och då och man får limma om det ganska ofta och när man väl ska ta av det så åker hälften av ens eget hår av på köpet. Och jag som redan har ganska tunt hår vill inte ha ännu tunnare. Så kvar finns då alltså att sy fast det, men för det krävs en kunnig person, det är ju ingenting jag kan göra själv. Min fråga är då om det finns någon snäll själ som kan tala om för mig var man kan komma med eget löshår och få det påsytt? Givetvis förstår jag att man får betala och det är inga problem, det behöver dock inte kosta skjortan! Jag bor alltså i Skåne och vill då inte resa till Stockholm för en förlängning..


Funderar ni själv på en hårfärlängning?
Här har dom mycket att välja på, och billigt dessutom!
  --> www.fannyhair.se

Mitt i natten!

.. jag är alltså vaken nu, jag sitter här och dricker cola och fixar med en massa bilder!

Iallafall.. Idag när jag kom hem från Linus hade jag fått ett brev från USA, jag tänkte och grubblade på vad detta kunde vara. Efter ett tag vågade jag faktiskt öppna det och ser rött skimmer invändigt "Oj, jag förstör ett fint brev" sa jag till min bror. Helt plötsligt slog det mig att det kanske var från min söta Malin som är i USA ett år nu, och visst var det det. En söt liten julhälsning i form att ett typiskt amerikanskt vykort med skimmer och glitter och grejor.

Nu har jag pratat med henne på msn, och lovat henne ett helt inlägg om bara henne. Så det får fixas.. Hon och jag var faktiskt bästa kompisar för ett par år sedan, men sen har vi väl kanske växt ifrån varandra, började olika skolor osv. Vi gick nämligen i samma klass hela grundskolan. Hon är faktiskt väldigt rolig att umgås med, men jag har alltid tyckt illa om henne för att hon är så sjukt bra i skolan. (nä, jag bara skojade) Men när vi var mindre hade hon sådär jätte långt blondt hår som alla ville ha, hon var bästa kompis med alla killarna i klassen och senare blev hon ihop med klassens sötnos på den tiden. (vi gick väl typ i 3an) Det var nog inte förän i 7an vi egentligen började umgås, men vi tränade i samma innebandylag i hur många år som helst. Hon var en liten mes som inte var med oss andra på fester m.m förän lite senare, men när hon väl var med, då var det krök tills vi stupade! Och guuud vilka minnen jag har, haha. Vi behöver inte alls gå in på detaljer, men när lilla, söta Malin är onykter kan hon göra allt ifrån att äta hundmat till att bråka med dom stora grabbarna! Nu när jag tänker tillbaka såhär så saknar jag de dagarna faktiskt.  Malin & jag har nog haft en hat-kärlek, fast ändån inte. Vi höll alltid på att småbråka och tjaffsa, fast alltid på skoj, iallafall från min sida. Jag fick smeknamn som "bitch" och hon fick det välkända "flinet" En gång skickade hon en låt till mig som heter The bitch song med följande "det är en text till dig från mig" jaha, snällt tänker man. Men när man lyssnat på den lite så kan man faktiskt le och instämma lite iallafall. Men, vi har nu vuxit ifrån det stadiet och är numera snälla och trevliga mot varandra. Kanske därför vi inte är bästa kompisar längre? hahaha.

Nu tycker jag att jag har sagt tillräckligt, det kanske kommer mer i framtiden om vår söta Malin!
Ni kan istället få njuta av lite roliga bilder, samt texten av vad vi kan kalla "vår låt" för att vara extra kärleksfulla! Jag vill påminna om att bilderna är gamla.


                                       
Malin & jag                              Klassens sötnos & Malin            Rambo-malin!


Bowling for soup - The bitch song

Is it OK if I speak to you today?
You've been pissed off for a week now
But nothing I could say could make you look up
Or crack up
Is there anything that I can do
Anything to show you

You're a bitch
But I love you anyway
Oh you can't sing
But you still put me to sleep
Baby
You're a bitch
Hey hey
Hey hey
You make me sick
But don't ever go away

So you tell me that there's nothing left to say
I drive you face the window
Then you're in my face telling me to grow up
I wish you'd grow up
I can't wait until you fall asleep
I wonder if you know that

You're a bitch
But I love you anyway
Oh you can't sing
But you still put me to sleep
Baby
You're a bitch
Hey hey
Hey hey
You make me sick
But don't ever go away

Det går dåligt..

Just nu har systern äntligen somnat, eller ja, hon har väl sovit i drygt en halvtimme nu. Trots stränga order från både mig och pappa att inget godis får förekomma satt hon helt plötsligt med en tom godispåse och snyltade chips av mig. Lite senare kom ett väntat "nu har jag himla ont i magen igen" Well well, vi får hoppas att hon inte kräks ännu mer inatt. Just nu sitter jag och spelar lite poker på internet, det går inte bra alls, får hoppas att det vänder snart så jag kan sluta med några kronor plus.

Imorgon ska systern gå luciatåg i kyrkan, till det har jag lovat att locka hennes hår, och det kommer ta en evighet då hon har hår för en hel björnfamilj. Men nog kommer hon till att bli fin. Efter det vet jag inte vad som händer, kanske, förhoppningsvis lite mys med Linus, det var hundra år sedan sist.

Nej, nu ska jag försöka vinna lite pengar. Adjö!

Helg

Tidigt i morse vaknade jag av "pappa, jag tror jag behöver spy" några duns senare hör jag klart och tydligt allt som droppar ner i toastolen i rummet brevid mitt. Himla bra vis att vakna på, helt plötsligt hade jag jätte ont i magen och var rädd för att få maginfluensa. Det är ju typ den värsta sjukdomen av alla, till och med värre än körtelfeber. Nog om det.. Lördag idag, jag och Linus skulle egentligen vara hos han syster och måla väggar just nu, men i vanlig ordning hör Linus inte av sig alls och jag vet inte när han tänker göra det. Jag å andra sidan är helt klar och har ingenting att göra, därför kan jag bli extra arg på honom denna gången.

Ahja, lillasystern skulle egentligen åkt hem till sin mamma idag, men eftersom hon kräktes lite i morse (hon mår hur bra som helst nu) så vill mamman inte ha henne, vilket i mina ögon är fullt förståligt då det är mage och kräk i samma mening. Pappa är bjuden på födelsedagsfest hos en bekant i Helsingborg och vill hemskt gärna åka dit då han redan tackat ja, så nu är jag på uppdrag-övertala-Linus-att-passa-ungen-med-mig. Hoppas att han inte läser detta innan bara, haha. Men jag har ju inte träffat honom på några dagar nu, så vill han inte får jag väl sura lite sen, ringa till pappa och säga att vi inte kan passa henne.


Här har ni mig och lillasyster år 2004, vi är i vår stuga mitt ute i skogen, därav klädseln och det skitiga håret.
Men hon är söt iallafall.


Minen

Tandläkarbesöket gick bra. Jag kom in till slut, det var nämligen så att porten var låst, och det gick inte att ringa upp och jag hade inte min mobil med mig. Jag trodde att jag skulle missa tiden pågrund av porten! Men som tur var kom en snäll dam ner och öppnade för mig och jag kunde springa upp till tandläkaren, i god til till och med. Hon lagade mina två hål, och det väldigt bra. Kändes knappt någonting alls, att folk gnäller och har bedövning kan jag knappt ha förståelse för. Det gick snabbt och sen var jag bara hemma under ett täcke i soffan och glodde på våra bästa år, glamour, oprah, nanny.. you name it!

Nu sitter jag ute hos pappa, han ska snart iväg till Helsingborg och kolla på en ny båge. (motorcykel, för er som inte förstår) Jag ska passa min lillasyster, det kan komma att behövas ett mirakel om det ska gå bra. Nej, så farligt är det väl inte, låt oss hoppas att hon spelar data ett bra tag till dock.

Jag såg nyss en kul sak när jag gick igenom mina bilder.. se själva.

Kan man kalla det för mitt kännetecken?
Dock väldigt gamla bilder allihopa.

Tandläkare

Nu om en halvtimme eller så ska jag ta mig iväg till tandläkaren och laga (hör och häpna) två hål! Jag har haft ett pytte hål i hela mitt liv och nu bara sådär.. två på en gång! Helt galet. Tur att jag inte hunnit fylla 20 än, så än är det gratis. Det ser ruggut ut utanför fönsterna, känns inte alls så lockande att sätta mig på cyklen ner till stan idag. Men, det är ju ett måste. Efter att jag varit där ska jag hem igen, slänga mig på soffan med en varm filt om mig och kolla på en massa serier som går mig på nerverna, men som ändån är så fängslande, kanske till och med fixa mig en kopp te.

Det blev inga före&efter bilder på min bror, jag hade ingen fungerande kamera till hands. Men jag kanske kan fixa det ändån, vi får se om jag orkar helt enkelt! Nej, nu ska jag in och borsta tänderna och pilla lite med min tandtråd. Hoppas att hon itne skäller lika mycket på mig denna gången :)

En dag på Väla

Idag for vi iväg till Väla för att hita en vinterjacka till min bror, Marcus. Men, kräsen som han är fanns där absolut ingenting i någon affär. Han visste inte vad han ville ha, men ändån var han bombsäker på vad han ville ha. Om jag hittade en snygg jacka med hög krage så ville han inte ha hög krage, hittade jag dock en utan hög krage, jo då ville han ha med hög krage! Omöjlig med andra ord.

Det blev ingenting med färgning och klippning igår, så det är i full gång nu. Påtal om det så ska färgen tvättas ur nu, det är nog bäst att göra det, han kan ju inte göra det själv, det går inte! (10 min senare) Sådär ja. Jag har bara ett jobbigt val framför mig, jag vet icke hur jag ska klippa honom. Han vill ha långt och kort och lite mittimellan, vilket gör det himla svårt att få ihop en någorlunda snygg frisyr. Nåja, jag får fundera lite till.

Ikväll spelar min pappas innebandylag match ute på korpen, så om jag hinner får jag ta mig dit och kolla. Pappa är målvakt, precis som jag var (en förjävla bra sådan var jag också) men i afton har han ryggskott och kan inte vara med. Istället har dom slängt in någon annan, och visst är det alltid kul att kritisera någon "ny" haha.

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och gå ut och fixa till en snygg frisyr på min snygga bror (hm) Kommer kanske in lite före och efter bilder senare. Jöööken!


Andra advent

Söndag idag, vilket också betyder andra advent. Helt galet så fort tiden går! Jag har varit ute i skogen hos min pappa i stort sett hela veckan, när jag väl är inne i stan så är det givetvis Linus som gäller! Än så länge är det inte snö så långt ögat kan nå, sjukt tråkigt! I Landskrona förra vintern var där någon kväll mega snöstorm och snön var halvägs upp på dörren på morgonen när man vaknade, det vill jag ha igen!

I år ska mamma, jag och mina brödrar fira jul i Småland, i vår stuga. Det gör vi vart annat år som en sort tradition. Galet fint är där! Och där är nästan alltid snö på julafton. Där uppe äter vi god mat som mormor snällt stått och jobbat med hela dagen, sen är vi ute och åker lite pulka efter fyrhjulingen, kör lite sparkstötting och har massvis med snöbollskrig! Man bli som ett barn igen.

Nog om det, ikväll ska jag färga min brors hår samt klippa honom.. För er som inte vet älskar jag alltså allt som har med hår att göra, klippa, färga, fixa frisyrer osv. Dyker kanske upp en egen kategori med det ämnet med lite bra-att-veta tips osv.

Just nu känner jag dock för att ta på mig jackan och gå ut för att ta en cigg på balkongen. Jag borde sluta röka, men det är inte alltid så lätt. Stort grattis till er som lyckats! Jag har dock börjat dra ner på det, men det går i vågor. Ett paket hade jag i 7 dagar, det är jag mycket stolt över, så jag är väl iallafall på god väg. Någon som har ett bra tips kanske?

På återseende!

1 december

Idag öppnas första luckan på chokladkalendern, det är kallt, det blåser storm och det regnar ute. Det är väl inte riktigt det vädret man vill ha, men det duger! Nu sitter jag hemma hos Linus och ugglar, själv spelar han play station 3 som vi nyss var och köpte. I sängen ligger hans kompis och sover.

Jag vill så gärna flytta hemifrån! Att få ha mina egna saker på mitt eget sätt, städa när jag vill och strunta i att diska på 2 dagar. Helt fantastiskt! Att en gång ha bott själv och sen flytta hem till mor igen är inte så uppskattat! Men när man inte sköter skolan och bara får jobb som telefonförsäljare med en lön på runt 6000 efter skatt insåg jag till slut att det inte gick ihop. Så nu har jag minst 3 år på folkhögskola innan jag kan få min egen lägenhet, det blir nog dock med Linus, but still! Har han sin dator och en tv så får jag nog sköta resten.

Julklappar! Jag har verkligen inte råd med julklappar, det känns lite snålt, men vad ska man ta sig till? Jag är redan 1 dag försenad med min mobilräkning, jag får nog ta och betala den.

Dagens tips: Sexiga underkläder = hett sexliv.